Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0316-847985
  • info@vanzelsthypotheken.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Meer keuzes

Het ZZP Pensioen is een rekening waarop iedereen (dus niet alleen zelfstandigen) zelf geld kan storten om te beleggen voor later. Het is vergelijkbaar met de beleggingsvariant van een lijfrentebankspaarrekening.

ZZP-pensioen is een initiatief van Stichting ZZP-Nederland, FNV Zelfstandigen, PZO-ZZP, Zelfstandigen Bouw en Loyalis. Vanaf 15 januari 2015 kunnen ZZP-ers een oudedagsvoorziening opbouwen met ZZP Pensioen.

Life cycle fund 

Iedereen kan zich aanmelden bij ZZP Pensioen. Je beslist zelf hoeveel en wanneer je geld stort. De inleg wordt belegd in een life cycle fund. Dat is een beleggingsfonds waarbij het risico van de beleggingen wordt afgebouwd naarmate de pensioenleeftijd dichterbij komt.

Grootste pensioenuitvoerder van Nederland

Het beheer is in handen van Loyalis Sparen en Beleggen. Dat is een onderdeel van APG Groep. APG beheert de pensioenen van ambtenaren en bouwvakkers en is de grootste pensioenuitvoerder van Nederland.

Bereken hoeveel je kunt storten

De storting is aftrekbaar van de belasting. Hoeveel dit is, kun je berekenen op met de rekenhulp lijfrentepremie van de belastingdienst. Het maximum bedrag is de jaarruimte. Je kunt ook de reserveringsruimte gebruiken: de niet gebruikte jaarruimte over de afgelopen 7 jaar.

Geld opnemen bij arbeidsongeschiktheid

De mogelijkheid om geld op te nemen bij arbeidsongeschiktheid is nieuw. Dit kan niet bij een banksspaarrekening of levensverzekering.

Wat kost het?

  • De instapkosten zijn eenmalig €40.
  • Daarnaast betaal je €35 per jaar.
  • Verder betaal je variabele beheerkosten: 0,35% over het opgebouwde vermogen. Bij €10.000 vermogen is dat €35 per jaar.
  • Ook worden er indicatief 'toe- en uittredingskosten' gerekend van maximaal 0,03% per jaar.
  • Afsluiten kan zonder verplicht financieel advies.

Wat levert het op?

Op de website van ZZP Pensioen kun je uitrekenen wat het oplevert. Omdat je belegt is het een prognose: de uitkomst kan hoger of lager uitvallen. Hoe langer je kunt opbouwen, des te hoger het verwachte rendement volgens de berekening. Het percentage hangt af van de looptijd.

Ben je nu bijvoorbeeld 40 en wil je op je 67e het geld laten uitkeren, dan rekent het programma met een prognoserendement van netto 6,4%. Ben je ouder dan is het percentage lager en voor jongeren is het hoger.Het daadwerkelijke rendement kan hoger of lager uitpakken. Aan het einde van de looptijd laat je het vermogen uitkeren over een periode van 10, 15 of 20 jaar. Het vermogen rendeert door in de uitkeringsperiode. Over de uitkeringen moet je belasting betalen.

Wilt u advies? Klik dan op de contactbutton aan de rechterzijde en wij nemen dan contact met u op!